INTERIOR ARCHITECTURE

Clove Dental Office

The clove dental office design ideology is based on the key principles of the Vision and Mission statement of clove dental which were “Ethics and Transparency”. As designers, we symbolized the Ethics as sense of arrival, welcoming experience and honest materials and Transparency as open office format, use of glass for visual permeability and establishing indoor/outdoor relationship by connecting the office spaces to the existing Hauz Khas greens on one side and the internal courtyard with the pool on the other side.

Due to a unique floor space, form and volume of the office with a 800m long corridor we conceived the this walk as an experiential journey which symbolizes the entry as a place with a sense of arrival, a visual gallery with an object in space for the lounge and then the open office with its connection to the Hauz Khas greens/ the open courts of the stadium and the inner courtyard with the pool.

  • Frugal

  • Reclaimed wood

  • Jute false ceiling and partitions

  • DESIGN PRINCIPAL:

    VIKAS KANOJIA

  • DESIGN TEAM:

    KAVYA JOSE, PRASHANSA SACHDEVA, VIJAY RAI

  • COLLABORATORS:

    WBG CONSULTING ENGINEERS (ELECTRICAL), AD CONSULTANTS (HVAC), DESIGN FORUM (CONSTRUCTION)